Newtonhill Residence

The Brief

A new kitchen/dining room extension to the rear of the property, refurbishment and alterations.

Design Issues

The interior of the dwelling lacked natural light, exacerbated at the rear by a sloping site. Cramped internal layout at ground floor level. Inadequate kitchen and very small second sitting room.No utility space or WC at ground floor. Bathroom at first floor needing improvement and enlargement.

The Solution

A new kitchen/ dining extension to the rear designed to be open plan with the existing living room. Full height glazing to allow light to penetrate deep into the dwelling. The existing kitchen and dining spaces combined to form a new sitting room with new patio doors to the rear patio area. A new utility room and ground floor WC installed. Upstairs bathroom re-configured, increased in size and refurbished.

Completed

January 2009

Top