Stonehouse Mill, Drumlithie

The Brief

Stonehouse Mill was originally converted from a barn into a dwelling 10 years ago. Having recently moved in the client wanted to extend and alter the dwelling to meet the needs of their growing family and resolve the awkward first floor entrance arrangement.

The Design

The new extension compliments the existing building taking a simple but bold form whilst using contrasting materials to clearly define the old from the new.

The design turns the focus of the living spaces onto the existing garden and creates a clearly defined entrance at ground level with additional external storage.  The ground floor accommodation has been reorganised by moving the kitchen (work still to be carried out) and linking the kitchen / dining space to a new living space with large sliding glazed doors onto the garden.  The internal spaces are no longer dark spaces but are filled with light.

IMG_1854

 

 

Top