Morrisons Croft, Aberdeen

The Brief

The existing dwelling is a 4 bedroomed developer house situated in the middle of in a modern housing development.
Our client wanted to create a new kitchen / dining / family room to the rear of the dwelling. Internal changes where to be carried out to create an additional guest bedroom / playroom and to improve the existing bedroom layout upstairs.

The Design

The existing garden room was demolished and replaced with a new contemporary extension which incorporates a play room with window to the side, and an open plan kitchen/dining/family space which opens directly to the rear garden. The utility space was re-located to the garage and a door added between the hall and garage. Upstairs, the master bedroom was re-located to the front of the proprty and a small studty was incorporated as a new dressing room to the master bedroom. The old master bedroom was then altered to provide an enlarged bedroom 4.
The materials used in the extension design are timber/aluminium clad windows and doors, zinc standing seam roof and larch timber cladding and soffits stained grey.

Top